obertauern
Stil života

Obertauern – Brdo zabave

Obertauern – zimski raj

U blizini granice Austrije i Njemačke u pokrajini Salzburg, na njezinoj najvećoj uzvisini nalazi se skijalište Obertauern. Nakon trosatne vožnje autocestom, putokaz usmjerava prema vijugavom putu u bezdan snježnih visina. Kada sam skoro već navikla na mećavu i hladan sjeverni vjetar, odjednom se ukaže treperavi odsjaj blještećih izloga brojnih pansiona, hotela, trgovina, restorana i kafića.

Na vrhu naizgled napuštene planinske zabiti, iznenadni bljesak reklama, živahna muzika iz restorana i mnoštvo ljudi, ukazuju da smo stigli na cilj. Obertauern je suprotnost Gerlitzen Alpama jer je sadržajima ugostiteljskih objekata uglavnom orijentiran na zabavu odraslih, iako su se dobro pobrinuli i za dječje programe zabave.

Prilagođene staze vaše će dijete zaokupiti neizmjernom razigranošću i uživanjem. Uz mnoštvo dječjih igraonica, dijete bilo kojeg uzrasta, možete povjeriti na čuvanje stručnim odgajateljima. Za to vrijeme možete se opustiti u dražima, ugodi i čarima ove bajkovite destinacije: ispijanju gluhwine, razdraganoj muzici ugostiteljskih lokala, razgovoru, druženju sa prijateljima…

Zbog svoje mikroklime uvijek je pokriven obilnom količinom snijega i radi toga skijaška sezona u Obertauerenu traje do proljeća. Skijaši zapadne Europe zimski odmor na skijanju koriste u periodu veljače i ožujka i upravo zbog toga posebno je atraktivan gostima tog dijela kontinenta.

Mećava u Obertauern-u

Skijaške staze i uređenost terena odraz su austrijske uglađenosti i nadaleko poznate marljivosti. Sve je na svom mjestu, prilagođeno gostu a vama je preostalo: uživati u zabavi. Naime, cijela površina brda Obertauern je golemi sustav skijaških staza i zabavnih lokala sa ljudima iz cijele Europe i svijeta.

Smještaj u hotelu i ponuda, identična je onome u Gerlitzen Alpama. Raskošni doručak i večera, ugostiteljska ponuda na skijalištima i večernje opuštanje u sauni i bazenu zaokružuju ovaj prekrasan zimski odmor u nezaboravan doživljaj relaksacije uma i tijela.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)