zimski odmor
Stil života

6 suludih ideja zimskog odmora

Zimski odmor

Spomenom zime obično se misao sjedini sa slikom o Božiću, novoj godini, adventu. S obzirom da ova dva praznika volim provoditi u okrilju obitelji i ukusima domaćih specijaliteta, nažalost ništa od pisanja o adventu u Beču, Budimpešti, Milanu, dvorcima Bavarske itd. To ću ostaviti za neko drugo vrijeme.

Upoznavši svoga supruga, velemajstora i stravstvenog skijaša, nije mi bilo druge nego uhvatiti se u koštac sa novom disciplinom u mom životu i naučiti skijati. Nikada nisam očekivala da ću ljubav prema moru, suncu i Mediteranu tako naglo harmonizirati zimskim ugođajem snježnih pahulja, planinskih padina i alpskih visina.

Tabui oko višemjesečnog planiranja putovanja u neku od skijališnih lokacija razbijen je zbog brzine i lakoće nabavke skijaške opreme i izbora odredišta. Naime, početak siječnja, snjiženja u trgovinama i težnja za nabavkom skija i ostalog doveli su me do trgovine sportske opreme. Po vrlo povoljnim cijenama uspjela sam nabaviti sve što mi je bilo potrebno.

Neplanirani zimski odmor došao je u točku pronalaženja naše destinacije. Iako je bio početak prvog mjeseca, slobodnih mjesta je bilo posvuda i odluka je pala: Francuska!

Sigurno se pitate: “Zašto u Francusku? Ne znaš ni skijati a zimski odmor planiraš tamo gdje odlaze dobro uvježbani i vješti skijaši“. U trenucima razmišljanja o skijanju bila sam privučena idejom o putovanju. Skijanje je slučajno upalo u kontekst zimskog putovanja. U konačnici, kada ste početnik, sasvim je svejedno na čijem snijegu započinjete.

Na ovoj stranici možete pronaći cijene poznatih europskih skijališta. Preporuka je ipak planirati i uplatiti što ranije, u ljetnim mjesecima kada su ona najjeftinija. Postoje i ponude u zimskim mjesecima – crno jaje ali i last minute ponude.

Osvrtom na 6 destinacija opisati ću vam načine putovanja do skijališta, vrstu smještaja i okvirne cijene. Nadam se da će vam ovih 6 raznovrsnih ponuda potaknuti želju za planiranjem nezaboravnog snježnog provoda.

Moglo bi vas zanimati:

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)