snow
Stil života

Nassfeld – sunčani raj

Nassfeld – zimski snovi na snijegu

Popularno skijalište Nassfeld samo je 250 km daleko od Hrvatske, odmah nakon tunela Karavanki. Upravo njegova blizina uzrok je velikog broja posjetitelja iz naših prostora. U Nassfeldu zaista možete govoriti samo hrvatski jezik i bez sumnje svi će vas razumijeti.

Blizina Italije uzrok je velikoj količini sunčanih dana u zimskom periodu i zbog bljeska sunčevih zraka na bijelini sniježnog pokrivača, zaštitne naočale su neophodne. Mikroklima u Nassfeldu jamči izobilje snijega neovisno učestalim periodima lijepog vremena, što je gotovo identično kao i u Obertauerenu.

Crne, plave, crvene staze raj su za sve: početnike, napredne, hrabre profesionalce. Zaista svatko može pronaći stazu primjerenu vlastitim vještinama snalaženja na snijegu.

Nassfeld

Nassfeld i skijanje

Skijaška karta može se kupiti i putem interneta ali i direktno na skijalištu, na automatskim ili na otvorenim blagajnama pokraj žičara.

Posebna su pogodnost i lokalni autobusi koji su uključeni u cijenu ski karte. Prilagođenim voznim redom, dovesti će vas do skijališta na kojem vas čeka vaša oprema pohranjena u čuvalištu. Napominjem da se i čuvalište naplaćuje po simboličnoj cijeni od 12 eura na dan za dvije osobe. Zaista niska cijena u usporedbi sa komforom koji pruža upravo ovakav način brige o skijaškoj „mehanizaciji“ jer skije, pancerice, rukavice i kacige nisu naročito ugodan teret. Snagu tada sačuvajte za široku ponudu zabavnih i sportskih sadržaja na obroncima skijališta Nassfeld.

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)