winter-landscape-636634_640
Stil života

Bohinjska Bistra – Snježni Vogel

Bohinjska Bistra – slovenske Alpe

Nakon strmih francuskih i austrijskih Alpi, u potajnoj želji za posjetom jezeru Bohinj, uputila sam se na brda Triglavskog nacionalnog parka. Slika jezera okruženog planinskim klisurama i obavijena hladnim šumskim zrakom dočarava poznatu romantiku slovenskog krajolika.

Nedaleko od jezera Bohinj u mjestu Bohinjska Bistra smješten je Bohinj Eco hotel. Udaljenost od jezera je 6 kilometara a namjera smještaja u ovome hotelu bila je posjet skijalištu Vogel.

Podnožje Triglava – Bohinj

Na Vogelu postoje i apartmani, ali zbog želje za promjenom i relaksirajućim odmorom u hotelu sa inovativnim wellness spa programom, odlučili smo se na ovakav zimski izlet. Skijanje je ovaj put bila jedna od opcija, a ne osnovni cilj.

U Bohinjskoj Bistri nema sniježnog ugođaja i osjećaj razdraganosti zbog zimskih radosti može izostati. Slatko uživanje u hotelskom luksuzu, nadvladao je sportsko nadmetanje sa samim sobom u visinama snježnih planina Slovenije. Jutarnje ljenčarenje uz bogati doručak kada si ustupamo pokoji zalogaj više, neobavezna šetnja, večernji spa tretmani i kupanje u bazenima ovog aquapark hotela, na trenutak nas je odvratio od namjere za skijaškim aktivnostima.

Eco hotel sagrađen je kao energetski učinkoviti hotel sa vlastitim termičkim pumpama koje podzemnim dijelom dovode toplinu u sobe i bazene. Promičući zdravi način života, svojim sadržajima privlače goste koji svoj užitak pronalaze u bazenima, saunama i naravno, skijanju, raftingu, aplskom penjanju i ostalim zimskim radostima.

Samo 12 kilometara dalje od hotela, nalazi se žičara koja će vas odvući do bajkovitog skijališta Vogel. Duljina staze i lakoća skijanja predstavlja raj za cjelodnevno puzanje po snježnim obroncima slovenskih padina. Osjećaj užitka nakon iscrpljujućih zimskih aktivnosti pronašli smo u bazenima i saunama Eco hotela.

Bio je to nezaboravan doživljaj u neodoljivom krajoliku slovenskih planina, isprepleten sportskim radostima i zanosnim večerima opuštanja u tom raskošnom kompleksu čudnovatih bazena i vodopada.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)