google tečajevi
Internet marketing

Kako se usavršavati uz Google

Google – matična platforma za učenje digitalnog marketinga.

Svi mi koji smo informacije o internet marketingu tražili na internetu, pa „od šume ne vidimo drvo“ znamo koliko je to područje široko i najčešće pitanje je: od kuda početi? Često pitanje u ovom području je: da li upisivati tečaj ili se koncentrirati na vlastite sposobnosti sticanja znanja preko internetskih platformi.

Može i jedno i drugo. Vođena edukacija u odnosu na samoinicijativni pristup ima prednosti. Niste prepušteni sami sebi i materija je strukturirana tako da se informacije lakše usvajaju. Ukoliko izaberete osobni pristup u proučavanju, prednost je u činjenici da je samospoznaja i dolaženje do rješenja vlastitim istraživanjem vrlo čvrsto uporište za daljnje snalaženje. Najintenzivniji rezultat učenja ostavlja upravo ovakav – samostalni način sticanja znanja.

Sa google-om je sve počelo. To je platforma na kojoj su osmišljeni koraci internet marketinga pa je logično da je upravo na google-u obilje resursa za učenje. Predstaviti ću ih redom.

  • Digitalna garaža – za početnike u Internet marketingu ovo je preporuka. Osnove digitalnog marketinga – tečaj od 26 modula sa uključenim certifikatom. Pojedini moduli iz tog tečaja su izdvojeni zasebno i namjenjeni su onima koji žele naučiti sve o unaprijeđenju poslovanja. Ukoliko počinjete iz početka, preporuka je uzeti kompletni tečaj od 26 modula. Nakon svake teme se polaže kviz kao provjera znanja. Naravno, na kraju polažete završni ispit i ako riješite 80% pitanja dobijete certifikat.  Možete sami kreirati svoj plan učenja kroz tab Izradi moj plan ili jednostavno u tabu Popis poglavlja istražiti i odlučiti se za temu koju želite.

  • Thinkwithgoogle  – stranica na kojem su sve aktualne činjenice koje su predstavljene kroz podatke o izvršenim istraživanjima, trendovima i budućnosti marketinga. Na temelju google-ovih istraživanja ovdje su sročeni primjeri i različiti podaci i smjerovi Internet marketinga te primjeri digitalnih kampanja kroz praksu u svijetu.

  • Skillshop – besplatni treninzi i certifikati o svim google-ovim proizvodima koji se odnose na oglašavanja (google ads, google analytics itd.).

  • Learndigital –  alati u marketingu koji omogućuju sprovođenje uspješnih marketinških strategija.

  • Skillshop.exceedlms– marketinška platforma za učenje i stranica na kojoj možete pronaći ispite za sticanje certifikata. Vrlo je korisno polagati ove ispite jer na taj način provjeravamo stečeno znanje i dobivamo google-ov certifikat kojim podižemo vlastitu vrijednost u očima onih koji bi mogli zatražiti naše usluge! Jer tada ste certificirani google ads stručnjak! Prije polaganja certifikata potrebno je savladati i teoriju i praksu google ads kampanja i google analytcs-a.

Obavezno nastavite dalje:

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)